7 Creatieve Link Building Tactieken voor 2022

Je hebt waarschijnlijk gehoord van de term, "link building," maar weet je precies wat het betekent? Misschien bent u nieuw op SEO, of je net begonnen met een bedrijf en zijn te leren hoe organisch verkeer naar uw site. Hoe dan ook, link building is en blijft een enorm belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. In feite, is het een vrij groot deel van hoe Google bepaalt pagina rankings voor websites.

Daarom delen we in deze post 7 creatieve link building tactieken die je zullen helpen je rankings in 2022 omhoog te krikken. Of je nu een nieuwkomer bent in linkbuilding of het al een tijdje doet, we zijn er zeker van dat je iets bruikbaars zult vinden in dit artikel. 

Maar voordat we delen wat deze tactieken zijn, laten we eerst iets ophelderen.

Wat is link building & waarom is het belangrijk?

Link building is het proces van het verwerven van backlinks van andere websites naar uw website - een eenvoudige hyperlink van de ene site naar de andere.

Het wordt gezien als een van de krachtigste middelen om uw site hoger te laten scoren in zoekmachines. Als veel links van hoge kwaliteit naar een bepaalde webpagina leiden, concluderen zoekmachines automatisch dat uw inhoud betrouwbaar is, en dus waard om hoger in de zoekresultaten te komen.

Niet alleen wordt uw website bekend als een betrouwbare bron voor informatie, maar u krijgt ook tonnen verkeer, uw blogs kunnen hoger in de zoekresultaten komen, uw website wordt sneller geïndexeerd, en nog veel meer.

Gelukkig zijn er tonnen verschillende manieren waarop u kunt gaan en beginnen met het bouwen van die links en bumping up van uw zoekresultaten.

1. Bronnen Bereik

Resources Outreach, ook wel "Resource Page Link Building" genoemd, is een effectieve vorm van link building outreach die je hoogwaardige backlinks naar je content kan opleveren. 

Dus eerst, wat is resource page link building en waarom is het zo effectief? Een resource pagina bevat meestal een heleboel links naar nuttige bronnen over een bepaald onderwerp. De reden waarom het zo effectief is, is omdat in tegenstelling tot veel andere link building strategieën, de bedoeling achter deze pagina's is letterlijk om te linken naar andere bronnen. Dus door naar deze pagina's te gaan met goede aanbevelingen om je blogbericht eraan toe te voegen, draag je bij aan het doel van die pagina.

2. Wolkenkrabber Campagne 

Het idee achter de skyscraper link building techniek is om inhoud in uw niche te onderzoeken die het al goed heeft gedaan in termen van het aantrekken van links. Wat je dan doet is een grotere, betere versie van die inhoud maken en dan de mensen die hebben gelinkt naar de huidige versie te bereiken en hen te vragen om naar de jouwe te linken. 

Deze linkbuilding strategie is effectief omdat het gebaseerd is op inhoud. Je creëert eigenlijk iets van waarde waar de markt al naar gelinkt heeft. En door een versie te maken van een stuk inhoud waarvan reeds bewezen is dat het links aantrekt, vermindert u uw risico en verhoogt u uw kansen op succes.

Voor een wolkenkrabbercampagne moet u echter van tevoren wat onderzoek doen. Je moet onderzoek doen naar het onderwerp van je blogpost, kijken welke blogposts goed scoren en vervolgens een betere versie van die inhoud maken en ontwikkelen voordat je begint met campagne voeren.

Als je eenmaal iets hebt dat duidelijk de beste is, publiceer je die inhoud op je website, en vervolgens bereik je de mensen die naar de oude blogpost hebben gelinkt, met de aanbeveling dat ze hun link van de oudere blogpost naar jouw post veranderen.

3. Beurs Link Building Programma

Een andere manier om een groot aantal backlinks met een hoge autoriteit te verkrijgen, tegen een relatief lage kostprijs, is via een "Scholarship Link Building Program".

Bij het link building programma voor studiebeurzen maak je een pagina op je website om een studiebeurs te promoten en moedig je onderwijsinstellingen en andere websites met .edu domeinen aan om er een link naar te plaatsen vanuit hun studiebeurs portalen.

Google heeft een gunstige kijk op hun websites en noemt ze betrouwbare informatiebronnen. Door backlinks op deze betrouwbare websites te plaatsen, kunt u de domeinautoriteit van uw website verbeteren, wat op zijn beurt de algemene SEO-waarde en zichtbaarheid van uw website in zoekmachines zal verbeteren. 

De grootste waarde van deze specifieke strategie is het hoge aantal backlinks dat u kunt laten plaatsen in vergelijking met de relatief lage kosten van de campagne. Vaak kan het plaatsen van artikelen en links op gezaghebbende websites honderden euro's per link kosten!

4. Gastposten voor websites met een hoge domein autoriteit

Gastplaatsing is geen nieuwe tactiek, maar het bestaat al zo lang omdat het nog steeds een effectieve SEO strategie is. Gast detachering is in wezen het identificeren van relevante blogs in uw niche en het bereiken van hen om te zien of ze accepteren artikel inzendingen. 

U zou over het algemeen deze websites een paar blog onderwerp ideeën. Als een van uw onderwerpen de goedkeuring krijgt, dan schrijft u uw gastartikel met uw URL in het artikel zelf of in uw auteurs bio. En het is zo eenvoudig als dat! Je hebt zojuist een krachtige backlink gecreëerd.

5. Expert Roundups/Interviews

Expert roundups/interviews kunnen een uitstekende manier zijn om gratis backlinks van hoge kwaliteit naar je site te genereren. In principe stel je een lijst samen van experts in je niche en stuur je hen een vraag via e-mail of sociale media, waarin je hun input over het onderwerp vraagt. Zodra deze experts hun antwoorden hebben ingestuurd, hoef jij ze alleen nog maar te bewerken en te combineren tot een Expert Roundup post.

Meestal zijn deze deelnemers bereid om de links naar de roundup op hun eigen blogs te vermelden. Aangezien ze vermeld werden op iemand anders zijn blog, zullen ze waarschijnlijk hetzelfde doen zodat hun publiek het weet. Bovendien kunt u hen zelfs vragen of zij bereid zijn een backlink naar het interview op hun websites te plaatsen. Zo eenvoudig is het!

Een Expert Roundup is een van de meest effectieve soorten blog posts en omdat het bestaat uit advies van topexperts in jouw niche, neemt de kans dat het viraal gaat exponentieel toe.

6. Schrijf reviews

Deze volgende strategie is niet al te moeilijk om uit te vinden: Ga testimonials geven! Het geven van testimonials voor producten/diensten die je hebt gebruikt, geeft je een geweldige kans om een link naar je website te krijgen. Als het bedrijf de testimonial leuk vindt en op hun pagina plaatst, dan kan je een backlink krijgen van een van de meest krachtige SEO pagina's op hun site.

7. Ontwerp interessante infographics

Twijfel er niet aan - het maken van hoogwaardige infographics is nog steeds een geweldige manier om backlinks te krijgen. Het idee erachter is eenvoudig. Wanneer websites afbeeldingen van andere sites gebruiken, moeten ze teruglinken naar de originele bron om te vermelden waar het vandaan komt, waardoor het een geweldige strategie is om backlinks te krijgen.

Dus hoe kun je het meeste uit je infographics halen? Ten eerste, optimaliseer uw afbeeldingen. Als u uw afbeeldingen optimaliseert door het opnemen van dingen zoals beschrijvende namen en alt attributen, kunt u ze helpen om te verschijnen in Google image search, waardoor de kans dat ze gevonden en gebruikt worden door andere sites zal verbeteren.

Heb echter niet het gevoel dat je moet wachten - je kunt groepen websites met een hoge domeinautoriteit bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in je infographic. Dit maakt het ook gemakkelijker om de eer en de link naar uw site toe te voegen.

Door backlinks op deze websites te plaatsen, kunt u de domeinautoriteit van uw website verbeteren, wat op zijn beurt de algemene SEO-waarde en zichtbaarheid in zoekmachines van uw website zal verbeteren.